måndag 23 april 2012

Dreams

Inatt drömde jag en sån jävla sjuk dröm! Det gör jag i och för sig ofta, men det är inte ofta de hänger samman alls och därför blir de svåra att återberätta och att minnas. Men denna var för jäkla rolig ändå! Skrattar för mig själv bara jag tänker på det!

Jag drömde att jag stod på parkeringen här utanför jobbet och letade efter min bil och jag kunde verkligen inte hitta den! Till saken hör att parkeringen är ganska liten, men ändå, jag letade och letade och letade och den var puts väck! Då hittade jag en karta över parkeringen och blev glad när jag såg att det stod med TJD 198 och tänkte jaha det är där den står. Men på väg bort så insåg jag att jag ju inte alls har någon förbokad plats så det var alltså en bluff (?). Då, hittar jag plötsligt Emelie på parkeringen! Hon åker runt där i en bil med sin pappa (oklart om ulla-britt var med). Jag blir jätteglad för jag inser att jag nu kommer få hjälp att hitta bilen! Så jag hoppar in i deras bil och vi börjar cirkla på parkeringen och letar.

Så plötsligt slår det mig: vad gör Emelie i Värnamo bakom Fastighetsbyrån? Jag frågar Emelie samtidigt som jag ser ett litet naket ben skymta fram. Tänker att jag nog såg fel. Emelie svarar skamset: Jag har fått en konstig utväxt som jag ska kolla upp hos specialistläkarna (deras kontor ligger ovanför vårat även i verkligheten).

 Jag tror att det är ett födelsemärke och säger att det säkert inte är någon fara. Då ställer sig Emelie upp och jag ser att utväxten hon pratar om är ett ben. Hon har fått ett extra ben! Ett tredje litet ben som hänger och dinglar mellan de andra två. Med en liten liten fot längst ut som viftade på tårna ungefär i höjd med knävecken på hennes vanliga ben! Emelie är jätteledsen och orolig men jag säger att specialistläkarna är jätteduktiga och att hon kommer få all hjälp hon behöver precis som jag fick med min tumör. (nej jag var inte hos specialistläkarna). Hon berättar att benet växer hela tiden, men bara nattetid. Och att hon försökt stoppa det men att hon somnar hela tiden och varje gång hon vaknar så har benet växt 10 centimeter och att nu kan hon inte jobba längre för benet är för långt för att dölja i byxorna. Vi står utanför Fastighetsbyråns entré och jag önskar Emelie lycka till och ser henne lomma iväg med extrabenet naket dinglande i otakt med de andra benen. Sådär så att det liksom dunsar hårt emot hennes vanliga ben när hon går.

Jag går ut och fortsätter förtvivlat leta efter bilen, och till slut hittar jag den! Då kommer min bror och åker förbi på längdskidor. Han tvingar mig att åka också, och helt plötsligt är vi inne på mitt kontor och han visar hur man gör för att åka lodrätt rakt upp för en vägg och upp genom taket. Jag tittar upp i taket och ser två smala springor, precis så att ett par skidor får plats. Och undrar hur i helvete jag ska komma upp dit och våga åka igenom taket. Då hör jag KB hojta från andra sidan taket att det minsann bara är att ta sats och åka upp för väggen så löser sig resten av sig själv.

Sen vaknade jag.

Frågor på det?

Gammal bild på Emelie och mig. Med två ben var.

Inga kommentarer: