fredag 10 augusti 2012

Rhodos 2012

Vi hade det alldeles alldeles underbart på den vackra grekiska ön. Vi bodde i Kallithea som var alldeles perfekt för den typ av semester vi var ute efter. Vi letade efter lugn och ro med vackra omgivningar och pittoreska stränder. Men med möjlighet till stadspuls om så önskades. Vi hade gångavstånd in till Rhodos stad och fem minuter med buss åt andra hållet låg mysiga Faliraki. Toppen! Två fina stränder fanns i Kallithea, 5 minuters promenad från hotellet.

Så vi har haft semester på riktigt. Strosat i vattenbrynet och pratat viktigheter tills axlarna äntligen sjunker ner igen. Druckit iskall cola som är sådär immig och porlande i värmen och som man nästan smäller av när man dricker första klunken. Åkt vespa längs nästan hela östkusten med håret fladdrandes och adrenalinet pumpandes och med armarna om den finaste i världen. Besökt några av alla de vackra stränderna längs vägen såsom Tsambika, Kolimbia, Afandou, Faliraki och Kallithea Piges. Förundrats över hur Tsambika kan ses som Rhodos finaste strand när parasollen och solstolarna låg tätare än på ett all-inclusivehotell. Och kommit fram till att överetableringen beror på det förstnämnda.

Snorklat i underbart klart vatten och känt den där känslan av totalt lugn och fokusering på nuet som man bara känner under vattenytan. Och sovit god siesta med cyklopavtryck i ansiktet och rufsigt saltvattenhår. Strosat hand i hand i vackra Old town i Rhodos stad och förundrats över hur de orkat lägga så mycket kullersten. Besökt bargatan och insett att den tiden är förbi. Inte bara för att vi är för gamla, utan för att vi helt enkelt absolut inte uppskattar den sortens skrål, skrän och svenskifiering utomlands. Ätit gyros, souvlaki och fetaost i mängd och parti som man bara kan i Grekland. Läst bok efter bok i saltvattensträva pocketböcker. För att man äntligen hinner och har tid.

Finfina minnen att lagra och plocka fram när höstrusket viner kring knuten!







































1 kommentar:

Emelie och Andreas sa...

Måste skriva här med: :)
Ni ser ut att ha haft dt grymt skönt och det är ni såå värda! (allt utom fetaosten, men den vet jag ju att du uppskattar desto mer, hehe :))

Kram igen!