fredag 11 november 2016

Vab-veckan

Efter vi väl kom hem från operationen så har V varit så mycket piggare än vad vi trott! Han var i stort sett sig själv redan samma kväll och vi fasade lite inför natten, men han sov som en kung! Bättre än någonsin faktiskt! Helt plötsligt hördes han inte! Vi har ju levt med hans snarkningar länge så det var sjukt obehagligt att inte höra honom! Vaknade flera gånger första natten bara för att kolla att han levde! Helt fantastiskt vilken skillnad. Dessutom har talet blivit mycket tydligare och han pratar i ett. Alltså helt sjukt mycket, som att en propp släppt! Han har ett förändrat uttal och en mycket ljusare ton så det tog några dagar att lära sig känna igen hans nya "jag"!

Redan första morgonen efter operationen åt han äppelbitar och vanlig frukost. Vi försökte med något mjukare och halsvänligare men han propsade! Det har annars varit mycket glass och välling men också macka, gröt och pasta med köttfärssås. Han har varit pigg och glad hela veckan och haft en enorm energi och rastlöshet!

Han går på smärtstillande i höga doser, ipren och alvedon växelvis över dygnet och igår fick vi äntligen iaf trappa ner mängden lite. 15 ml alvedon är en match att gå alltså med en 2-åring! (3 fulla doseringssprutor) tätt följt av en spruta 5 ml) ipren. Men med lite muta och trix har det gått bra. Inatt var första natten vi slapp väcka honom för att ge medicin. På tal om natt så ska bilen han fick i present på sjukhuset numer med ÖVERALLT som en snuttefilt. Som att det inte räcker med Jajja och Ugglefilten.. Sjuk mkt att hålla reda på och få med överallt (och få med hem!!). Så denna veckan har vi sovit med en plåtbil i sängen.. Hoppas stilla att det är tillfälligt alltså!

Idag har vi trappat mer ytterligare på eget initiativ för att han verkar fixa det. Förhoppningsvis kan han gå till Barret på måndag! Han längtar efter kompisarna nu och är rastlös hemma. Igår gjorde vi därför några första mindre utflykter: hälsade på pappas jobb, åkte till biblioteket och lånade böcker och åkte till mormor och busade med morbror R. Spännande dag tyckte V och skönt med lite friskluft!

Inga kommentarer: