fredag 2 september 2016

Kul!

Kul att så många verkar uppskatta mina små funderingar och betraktelser! För mig är 2015-2016 nästan helt tomma på dokumentation så jag hoppas att jag orkar hänga i och uppdatera här, för min egen skull!

Jag lever ju med en tvååring nu och det innebär en hel del funderingar och bryderier kring barnuppfostran. Innan har det ju mest handlat om att ta hand om en bebis, men nu inser man helt plötsligt att det handlar om att sätta regler och ramar och handskas med viljor och känslor hos ett barn. Hos en liten människa! V äe för det mesta världens goaste unge och mycket sitter såklart i ryggraden och maggropen, men nu i början av jagutvecklingen ställs man ju onekligen inför en hel rad svårigheter!

För en sak är säker; att vara förälder och mamma är det absolut bästa och häftigaste i hela livet, men också det absolut svåraste och mest prövande. För man är liksom totalt ansvarig för denna lilla sköra, nya människa! Som man vill allt det bästa i världen men som man också vill ska få med sig sunda värderingar, bra rutiner och en trygg och go självkänsla.

Det vill jag ha bloggen till. Att skriva ner och ventilera föräldrarskapets svårigheter, funderingar, lyckoträffar och härligheter. För att kunna gå tillbaka och se sen hur man tänkte, vilka ambitioner man hade och hur det sen faktiskt blev!


 
Kopporna är inne på avdelningen nu förresten och det är idag exakt 9 dagar tills vi åker. Vågar inte ens tänka tanken riktigt fullt ut!

Imorgon åker vi till Liseberg med familjen W, och som vi har längtat! V har pratat om det varje varje dag sen vi var där sist på semestern och det var svårt att somna ikväll alltså!

Inga kommentarer: