lördag 22 februari 2014

Helg

Fantastiskt skönt med helg efter lång arbetsvecka med seg comeback efter influensan! Jag är fortfarande inte helt återställd men tusen resor piggare än förra veckan!

Veckans höjdpunkt var såklart tisdagens ultraljud när vi fick kika in till bebisen igen! Så skönt att allt såg bra ut, lugnade det oroliga mammahjärtat lite! Myomen som jag har (myom=godartad tumör) verkade skönt nog ha minskat lite i storlek, det största av dem  från 6 cm till 4 cm! 

Dumt nog sitter alla tre i framkant just nu, vilket innebär att ljudvågorna från ultraljudet inte riktigt kan tränga igenom och vi får därmed väldigt suddiga bilder och barnmorskan får svårt att göra sina mätningar. Bebisen var väldigt aktiv och livlig vilket innebar att hon lyckades fånga viktiga mått när den rörde sig förbi myomen. Allt hon och vi såg såg bra ut, det enda hon inte lyckades se ordentligt var hjärtat, eftersom bebis låg med sitt lilla hjärta precis under det största myomet under hela besöket. Vi har därför fått tid för ytterligare ett ultraljud, om två veckor. Då hoppas hon att bebis har växt såpass mycket att den lilla kroppen med hjärtat har växt förbi myomet så att hon får bättre sikt! 

Jag firade de sköna beskeden från ultraljudet med att köpa världens finaste present till Knyttet! En omdiskuterad present som jag blivit både hånad och nedröstad för. Och okej, det är väl egentligen inte högsta prio just nu, men på sikt kommer det bli klockrent! Så alla skeptiker (som tex knyttets pappa, mormor och morfar) ska nog få se;)

Men mer om det i ett annat inlägg!

1 kommentar:

Ida sa...

Åh härligt!!!
Kramar