söndag 2 februari 2014

V. 17 (16+0)

Idag går vi in i vecka 17, jag och min lilla familj! Jag har skärpt till mig lite med magbilderna och skaffat mig en fotoassistent i form av bebisens pappa (min bebis kommer för övrigt att få den bästa pappan i världen!)


V.17:
Mamma:
Vanligtvis har man nu gått upp i vikt och det syns tydligt att man är gravid. Vissa börjar känna av att kroppens slemhinnor blir mer svullna. Den ökade blodvolymen gör att en del kvinnor känner sig ovanligt varma, får ökad svettning och blir extra andfådda. Många kvinnor blir även täppta i näsan eftersom slemhinnorna svullnar.


Bebis:
Fostret börjar nu få mer barnlika proportioner. Kroppen växer fort och växer ikapp huvudet. Längden är ca 18 cm och vikten ungefär 180 gram. På huvudet och ögonbrynen har hårrötterna börjat växa och bli grövre. Barnets fingrar och tår har nu fått små naglar. Barnet pumpar runt ungefär 24 liter blod per dygn.


Pappa:
Det fokuseras ofta och alltid på mamman och barnet, men jag tycker att även pappan ska nämnas. Han är en lika stor del i familjen och följer också barnets utveckling med spänning. Pappan till mitt barn är världens största klippa just nu och den som gör att vår lilla familj har det så bra som möjligt. Han sköter all markservice nu när jag ligger däckad i den hemska migränen (och även första 12 veckorna när jag sov och mådde illa dygnet runt). Mitt i allt så renoverar han för fullt och driver projektet framåt helt själv. Han masserar och masserar och masserar min nacke varenda dag, så att det värker i tummarna! Han är min största klippa och mitt bästa stöd och jag är så evigt tacksam att jag har honom och att just han ska bli pappa till mitt barn. Bästa bästa Samme!


Förutom migränen som jag har klagat på tidigare och inte tänker ägna så mycket mer tid åt här inne så mår jag bra! Alla de värsta krämporna är borta och jag lider än så länge inte av varken foglossning eller sammandragningar. Inte heller andra krämpor som åderbråck, myrkrypningar eller bäckensmärtor. Tack gud för det, för ihop med migränen hade det nog gjort att jag kolat av! Jag längtar massor efter ultraljudet nu, eftersom alla symptom är borta och jag inte hittills känt några rörelser så känns det nästan lite overkligt att det ligger en liten bebis därinne! Så nedräkning pågår för fullt tills vi får se vår lilla skatt igen!


Magen vecka 17 (16+0)





Inga kommentarer: