måndag 9 juni 2014

Nybliven solhatare

Jag, som alltid satsat på kortet "brunastistan" och som älskar solen och utelivet har numer förvandlats till en solhatare. En som bittert ligger och muttrar nere i källaren och ber att soljäveln ska gå i moln. Anledningen: kroppen har gått i solstrejk. Och preggostrejk samtidigt. Ingen bra kombo alls! Har svullnat så mycket i händer och fötter att till och med finska Muminmamman (en sån mamma som tycker att det bara är att bita ihop och som besöker sjukvården typ en gång vart tionde år) tycker att jag ska ringa in till sjukan imorgon. Då är det svullet hörrni! Har sån himla värk i händer och armar på nätterna och fingrarna domnar bort helt. Fötterna värker att stiga ner på och ser ut som Fridas potatisfötter gjorde efter en veckas hård discodans nere på playan. Men värst är händerna. Dagarna är bättre än nätterna men har svårt att greppa små saker och har ingen kraft alls att lyfts tyngre saker. Om detta fenomen blir värre  i värme? Svar ja. Då är det väl ändå okej att längta efter moln? 

Eftersom värkande svullnad och vätska kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning så får det bli ett samtal till BM imorgon. Just in case liksom. Ska testa att Linda händerna med gasbinda inatt, fick tips om att det kan hjälpa.

 Är det bara vanlig preggosvullnad så är det ofarligt och isåfall får jag lindra det så gott det går med svalka åtminstone. Kylskåpskalla vattenmeloner, färska jordgubbar och iskall glass. Ja, så får det bli så länge! Och hålla en tumme att lindning hjälper så jag får sova! 

1 kommentar:

Ida sa...

Din stackare!!! Kramar