måndag 17 januari 2011

Härska genom att söndra

Helvetesveckan är inledd. Vågar säga att vi har vår tuffaste vecka någonsin under hela utbildningen. Schemat är fullspäckat; vi börjar 08.00 och slutar 17.00, förutom på torsdag då vi slutar 18.00. Åtta veckors föreläsningar är alltså intryckta på en intensivvecka och det är en enorm mängd information som ska lagras på minimal tid.

Som om det inte vore nog så fick vi i helgen nys om att det är tre inlämningsuppgifter som ska in under tiden vi är i Asien. Helvete. När vi kommer hem väntar inlämningsuppgift nummer fyra samt den stora examinationshemtentan. Kvällarna denna veckan kommer således att bestå av skrivande, skrivande och lite mer skrivande. Någonstans i denna härvan ska Forex besökas, ryggsäck ska packas, kläder ska tvättas och nyckeltaggar hämtas ut. Tänkte även ladda ner 7 habits of highly effective people till iPoden. Den blev vi tipsade om på en föreläsning, en bok för de som siktar på att bli framgångsrika. Den finns även på ljudbok och det passar ju bra att förena nytta med nöje på stranden nere i Thailand. Korsordstidningar, godis och anteckningsbok ska även inhandlas.

Nog nu? Nej just det, vi fick idag även reda på att vi ska lämna in TVÅ pm i den andra delen av kursen också. Allt som allt är det alltså 7 inlämningar i en enda kurs. Sjukt enligt mig!

Men inget att hänga läpp över, bara att kavla upp ärmarna och köra så det ryker. Jobbar som bäst under stress och press så det här borde ju vara ultimat för mitt skrivande. Det gäller att dela upp det i mindre delmål, annars dör man ju lite. Romarnas krigsföring gick ut på att härska genom att söndra, nu jäklar ska här söndras:) Fördelen är att det är intressanta ämnen. Idag har vi haft en besiktningsman och en kemist som har föreläst om besiktningsteknik. Eftermiddagen ägnades sedan åt värderingsteknik. Energideklaration, sjuka hus, fukt och byggskador ska hinnas med under veckan. Detta varvas med ytterligare värderingsteknik samt areamätning.

Packningslistan är klar och S tog med en stor del av packningen och ryggsäcken härifrån när han åkte hem imorse. Det gäller att fånga den tiden som finns ihop nu och det var därför en underbar bonus att få en extra kväll natt och morgon ihop:) Vet ju redan nu att jag kommer att gå av på mitten av saknad och längtan efter honom under resan. Men det är bara att bita ihop och alltså ingen som behöver vara orolig att jag inte kan hantera det:) Sakna och längta kan man göra utan att för den sakens skull vilja stanna hemma. Aldrig i livet att jag skulle låta något sådant förstöra en resa jag sett fram emot så länge! Jag vet av erfarenhet att saknad och längtan också innebär ett mycket kärt återseende sedan och det ser jag framemot:) Det är nyttigt att sakna och längta ibland, på så sätt tar man inte varandra för givet! Dessutom tycker jag att det är nyttigt att följa sina egna drömmar och planer och våga ha ett eget liv trots att man har en partner. Nä, så det kommer bli bra det här och vi fixar det, som med allt annat:)

Dagens roligaste konversation:

A - Vi borde kolla upp lite vart i KL vi ska bo och sådär, kanske inte exakt hotell men iallafall område.
Z - Ja, så att vi bor så att vi har gångavstånd till allt.
A - ?
A- Hahaha du vet inte hur stort KL är va?
Z- Nej det vet jag nog inte. Tänker nog att det är som Halmstad. Eller är det mer som Stockholm?
A- Haha
Z- Är det alltså större än Stockholm?

Längtar redan efter första intrycket från Z när vi närmar oss KL city :)

Dags att skriva inlämningsuppgift 1 och 2 nu medan jag fortfarande har ångan uppe. Lär sova gott inatt iallafall:)

Bananalove

1 kommentar:

znag sa...

vadå? menar du att det är större än stockholm?!?! :O

hahaha! :)

nu skriver vi så fingrarna glöder så vi kan vara lediga med gott samvete! :) tänk om man alltid hade varit så här produktiv vid kursstart?! haha!