måndag 2 maj 2011

Valborg

Jag har haft en, efter omständigheterna, fin valborg. Jag har medvetet valt att aktivera och socialisera mig för att skingra tankarna för stunden. I fredags följde jag med på fotbollsmatch och den sena kvällen spenderades sedan med lilla valpen som vi hämtade hem. Hur söt? Sötast i stan! Lördagen innebar massa massa valpmys hela dagen, så otroligt skönt och tankeskingrande! Man kan helt enkelt inte vara någon annanstans än här och nu med en liten uppmärksamhetskrävande tjej:)

Kvällen bjöd på traditionsenlig födelsedagsgrillning hos H. Vi åt och drack gott i kvällssolen och avslutade det hela med jordgubbstårta. Mätta rullade vi vidare (bokstavligt talat, för vi cyklade efter alkohol till maten) på förfest. Logenpremiären besöktes senare och jag har lyckats få träningsvärk efter mitt och S buggande! Men roligt var det och träningsvärk är bra värk:) Hade alltså en toppenvalborg utan stopp och utan tid för eftertanke. På bussen hem slog dock de ledsna tankarna bo i huvudet och sorgen sköljde över igen.

Söndagen var seg och vi sov länge, länge! Vaknade av att det knackade på dörren och vi fick besök. Efter lite tvhäng tog vi med oss besöket och köpte pizza som vi tog med hem till honom och låg och slökollade på tv. Sedan gick vi hem och sov lite till. Kvällen bjöd på filmkväll och marängschwiss med K och S. En avslappnad, skön söndag med andra ord.

Jag försöker, efter att ha pratat med kloka människor, att välja att leva livet. För att inte Hs död ska kännas lika vidrigt meningslös så hoppas jag att den har givit oss alla en läxa. En läxa i att ta hand om oss själva och våra kroppar. Att leva livet till fullo varje dag, för vi vet aldrig när vår sista dag är kommen. Att ta hand om våra nära och kära och visa dem uppskattning. Att vara tacksamma för det liv vi faktiskt lever. Att bli medvetna om lyckan och storheten i det lilla.

Jag är extremt medveten om allt jag har att vara tacksam för just nu. Förutom familj, bättre hälft, vänner, jobb och dylikt så känner jag just nu starkt för de små sakerna som faktiskt gör livet underbart. Idag har jag haft flera sådana moments när jag sett de grönskande träden, havet av vitsippor, fågelsången på väg till jobbet och bara kännt mig extremt närvarande och tacksam. Den minsta som blev dagens största var att jag blev väckt av ett mms på sötaste lilla rutan iklädd presenten vi köpte till henne. Vilken underbar start på dagen! Det är sådana små saker som gör livet så underbart tycker jag!

Tack för att jag får uppleva allt detta! Mina lediga dagar har levts till fullo och jag hoppas att du har gjort detsamma med dina! Lägg tid och energi på det som värmer hjärtat. Det är bara i ett varmt hjärta som lyckan kan slå bo.

Inga kommentarer: