torsdag 31 juli 2014

Våran lilla vicke vide

Jag är kvar på banan! Så himla skönt! Nu hoppas vi att skutan har vänt helt och hållet.

Idag har vi varit på BVC för vägning och mätning av vår lille och han följer sin kurva på pricken! Just nu väger han 3950 gram och är 53 cm lång, han har alltså gått upp nästan ett halvkilo sen han föddes och vuxit 2 cm på längden. Om det går fort?! Herre gud!

Han är så himla snäll så vi vågar knappt tro att det är sant! Han sover nätterna igenom med två matpauser; en vid tresnåret och en runt sex på morgonen. Då vaknar vi, matar och byter blöja och sen sover han nöjt vidare igen! Eftersom vi delar på nätterna så innebär det att både jag och samme kan sova sextimmarspass i sträck utan problem. Så tacksamt! Vide sover bredvid sängen i sin egna vagga sedan drygt två veckor tillbaka, det var bara de första nätterna som han helst ville ligga mellan oss i sitt babynest.

Dagtid sover han större delen av dagen, äter ungefär varannan till var tredje timme nu och däremellan ligger han lugnt och spejar och gymnastiserar. En nöjd liten kille helt enkelt!

Han har redan varit med om det mesta i äventyrsväg för att vara så liten. Han har varit ute i skogen i bärsele, varit massa gånger hos mormor och farmor, varit en heldag ute vid Bolmen med andra småbarn, varit i Huskvarna hos farbror, grillat nere hos Eddie, suttit på donkens uteservering i Värnamo och varit med oss och handlat flertalet gånger. Och det går super! Vi har gått promenader i vagnen nästan varje dag och han är lika nöjd i vagn som i bil. Kort sagt, världens snällaste lilla Vide!

Pappan i huset har semester även nästa vecka (så himla lyxigt!) och vi har en del besök inbokade som vi inte hunnit med än. Annars är planen en dagstur till Gällstad och Länghem; för att hälsa på gammelmormor och gammelmorfar och shoppa lite på lager 157. Eventuellt kanske det blir en Halmstadtripp över dagen i helgen om det inte blir för varmt väder.

Vi börjar alltså hitta rutiner och provar oss fram lite mer varje dag med att ha med oss vår lille på diverse äventyr. 

Och just ja, förlossningsberättelsen är på G!





2 kommentarer:

Ida sa...

Såååå fin! Vill oxå träffa er 😉❤️

Banana sa...

Det vill vi också! 💜